FERMENTÁRUM.CZ

0
Příští expedice zásilek: pozítří odpoledne

Zpětný výkup

Zakoupili jste si ode mne nějakou kulturu na nápoje a ta se má tak dobře, že se rozrostla a nevíte, co s ní?

Dle poptávky a zájmu občas vykupuji tyto kultury:

Pro aktuální informace o výkupu mi pište prosím na info@fermentarum.cz

Podmínky

Zásady balení

  1. Šumivé kultury je nutno nechat před balením vyhladovět, tzn. musí už být za vrcholem bublavosti a nálev by neměl být už sladký; naopak to neznamená, že by měly ležet bez cukru dlouhé týdny;
  2. před zabalením je potřeba cukrové kultury scedit a mírně propláchnout v čisté vodě, zbaví se tak přebytečného cukru; není nutné nějaké důkladné praní; mléčný kefír se proplachovat nemusí, stačí scezení;
  3. balte výhradně do PET lahví od limonád nebo mléka (malé nebo širší víčko se závitem), scezené, bez sladké vody; když jim dáte z lásky na cestu k jídlu cukr, budou produkovat CO2 a vybuchnou, což se nesmí stát;
  4. lahev nepřeplňujte, stačí nasypat kultury do dvou třetin a sešlápnutím vytlačit přebytečný vzduch; dobře zavíčkujte; co se nevešlo, to dejte do dalších lahví;
  5. lahev či lahve uložte do krabice dvakrát větší velikosti, než je velikost složené a sešlápnuté lahve; počítejte s tím, že se lahev může vlivem CO2 rozvinout a malou krabici roztrhat; zajistěte proti pohybu, krabici zavřete a nalepte přepravní štítek;
  6. krabice nesmí mít nejdelší stranu delší než 120 cm a nesmí vážit víc než 10 kg;
  7. odneste ráno v pondělí, úterý nebo ve středu na jakékoliv výdejní místo Zásilkovny. Určitě ne odpoledne, v pátek nebo před svátky, to by zásilka zůstala uložená na podacím místě a cesta trvala moc dlouho. Podání do Z-Boxů není možné.


Propláchnutá zrna vodního kefíru bez nálevu, poloprázdná lahev.


Vytlačený vzduch, dobře uzavřené víčko.


Šup do krabice a obalit papírem.