Promítání filmu FERMENTED s komentářem
Rozhovory šéfkuchaře Edwarda Lee s lidmi, kteří s láskou opečovávají miliardy bakterií a vyrábí fermentované dobroty.
Termíny promítání
- 25.2. od 18 h bistro Lignum v Plzni, kapacita naplněna
- 4.3. od 18 h kavárna Lajka v Praze na Letné, předprodej na tomto webu
Připravujeme další termíny, zájemci — pořadatelé pište prosím na info@fermentarum.cz
Popis
Nenechte se mýlit — film FERMENTED není suchopárným popisem technik výroby zubní pasty nebo droždí. Je to vtipný a srdečný snímek sledující putování šéfkuchařské superstar Eda Lee za odpovědí na otázku „Co je vlastně fermentace?“ Na svých návštěvách u malých producentů tradičních kvašených potravin zjišťuje, že nejde jenom o výrobu či technologie, ale především o vztah k životu a světu kolem nás, jeho sledování, respektování a vynalézavé využívání při tvorbě pestrých chutí a vůní.
Na Edově cestě se zastavíme na ochutnávce:
- zrajících řemeslných sýrů,
- kysaného zelí Sandora Katze,
- piv z malého pivovaru,
- sendviče z kváskového chleba Chada Robertsona,
- u Italů na fermentovaný salám,
- u korejské tetky na kimči,
- na kysanou zeleninu a kombůču u Cultured,
- v Japonsku na dlouhozrající sojovou omáčku a miso pastu.
V rámci promítání vás uvedu i já krátce do základů domácí fermentace, popovídáme si o dobrotách a bakteriích, které hrají ve filmu hlavní roli, a něco dokonce i ochutnáme.
- Délka filmu: 1 h 7 minut,
- Plakát ke stažení,
- Jazyk: původní anglické znění s českými titulky,
- rozlišení Full HD 1920×1080, tzn. 16:9.
Nabízím
Na promítání filmu mám zakoupená práva, lze promítat v kavárnách, posluchárnách, městských knihovnách či ve školách. V případě zájmu mi prosím napište na info@fermentarum.cz, rád přijedu!