FERMENTÁRUM.CZ

0

Síla přírodní fermentace

297 Kč za kus
skladem 21 ks
+

Bez tohoto velmi pěkného a stravitelného úvodu do bublajících sklenic a přetékajících kvašáků prostě nemůžete být!

Napsal Sandor Elix Katz, přeložila Zuzka Ouhrabková, autorka blogu Zkvašeno.

Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. 

Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.

Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno).

S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.

Z obsahu knihy Síla přírodní fermentace

  1. Rehabilitace živých kultur
  2. Teorie kultur
  3. Homogenizace kultur
  4. Zacházení s kulturami
  5. Nakládaná zelenina
  6. Fermentované luštěniny
  7. Kysané mléčné produkty a jejich veganské alternativy
  8. Chléb a placky
  9. Fermentované obilné kaše a nápoje
  10. Vína (včetně medoviny, cideru a zázvorového piva)
  11. Pivo
  12. Octy
  13. Kulturní reinkarnace

Náhled knihy