FERMENTÁRUM.CZ

0
Příští expedice zásilek: pozítří odpoledne

Umění fermentace

1000 900 Kč za kus

+

Doslova kvasná bible Sandora Katze, která rozvádí všechna témata předchozí Síly a přináší hluboká zamyšlení nad životem, kulturou a vůbec. Nyní v češtině!

Napsal Sandor Elix Katz, přeložil Tomáš Roztočil, českou předmluvu napsal Vláďa SojkaDenisa Šimlová

Cena je za oba díly, které tvoří celek díla.

Ve své předchozí knize Síla přírodní fermentace velmi osobním a srdečným způsobem přiblížil Sandor své zkušenosti s kvašením všech základních i trochu netradičních pokrmů zájemcům o tento tradiční způsob přípravy potravin. Kniha byla natolik populární, že na ni zareagovali lidé z celého světa a začali Sandorovi posílat své recepty, zkušenosti a kultury, což poskytlo tolik materiálu, že mohl začít chystat mnohem obsáhlejšího nástupce.

V Umění fermentace už nenajdete vlastně moc konkrétních a přesných receptů. Recepty totiž ve světě kvašení moc nefungují. Sandor zde vyučuje životní přístup, uvolněné myšlení a principy fungování. Není žádné správné kimčchi. Není žádný dokonalý recept na chleba nebo pivo. Existují jen doporučené postupy a tisíc variant. A právě o tom je tato nesmírně uklidňující a čtivá kniha.

Obsah 1. dílu

  1. Fermentace a koevoluce
  2. Praktické přínosy fermentace
  3. Základní pojmy a vybavení
  4. Proměna cukru na alkohol: medoviny, vína a cidery
  5. Kvašená zelenina (a taky nějaké to ovoce)
  6. Osvěžující kvašené limonády
  7. Fermentace mléka

Údaje o knize

Celý název: Umění fermentace, 1. díl
Jazyk: Čeština
Počet stránek: 360
Počet ilustrací: 8 stran plnobarevné přílohy
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-271-0316-4
Formát: 167 × 240 mm
Vydavatel: Nakladatelský dům Grada pod značkou Alferia
Vydáno: 16. listopadu 2021
Doporučená MOC: 499 Kč

Obsah 2. dílu

  1. Kvašení obilovin a hlíz
  2. Kvašení piva a dalších alkoholických nápojů na bázi obilí
  3. Pěstování plísňových kultur
  4. Kvašení luštěnin, semen a ořechů
  5. Fermentace masa, ryb a vajec
  6. Úvahy o fermentaci a podnikání
  7. Fermentace mimo svět potravin

Údaje o knize

Celý název: Umění fermentace, 2. díl
Jazyk: Čeština
Počet stránek: 344
Počet ilustrací: 8 stran plnobarevné přílohy
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-271-0315-7
Formát: 167 × 240 mm
Vydavatel: Nakladatelský dům Grada pod značkou Alferia
Vydáno: 16. listopadu 2021
Doporučená MOC: 499 Kč

Náhled knihy