FERMENTÁRUM.CZ

0
V nabídce jsou konečně japonské spory plísně kodži! \(^◡^@)ノ

Kvasinky Vínka

10 Kč za kus
skladem 12 ks
+

Klasické alkoholové kvasinky pro výrobu domácího vína nebo saké.

Vinné sušené kvasinky zlepší kvasný proces. Kvašení bude dosahovat ještě mnohem lepších výsledků.

Domácí víno

Obsah l sáčku kvasinek stačí na prokvašení 10 litrů.

Suché kvasinky se před vlastním zakvašením vína nechají rozmnožit takto:
Obsah balíčku se vsype do čisté (vypařené) lahvičky o obsahu 150 ml, která se naplní do ¾ převařenou ovocnou šťávou asi 25°C teplou (lze použít také jablečný mošt). Lahvička se uzavře vatou a nechá stát po dobu 72 hodin při teplotě kolem 25°C. Takto rozmnoženými kvasinkami se zakvasí ovocná šťáva.

Domácí saké

Návod na výrobu domácího saké je kompletně popsán na blogu Zkvašeno. K přípravě 3,5 litru potřebujete 2 kg kulatozrnné rýže, 0,5 kg rýže kodži a jedno balení kvasinek Vínka.