FERMENTÁRUM.CZ

0
V nabídce jsou konečně japonské spory na plíseň kodži! \(^◡^@)ノ

Kurz pečení chleba

Voňavý, vyklenutý, proužkovaný, vypečený a hlavně VÁŠ kvasový chléb, který si během odpoledního kurzu upečeme od začátku do konce.

Tento kurz už nepořádám veřejně pro skupiny, pouze na poptávku s individuálním dojezdem k vám na Podivuhodné fermentační odpoledne.

TémaTA

Vláďa Sojka, spoluautor blogu Zkvašeno, projektu PečemPecen a zakladatel projektu Piccolo Neexistuje, vás provede celým procesem výroby vlastního domácí bochníčku klasické Šumavy. Kurz je jak praktický, tak obsahuje teoretický výklad s prezentací. V průběhu výkladu probereme tato témata:

Jízdní řád

Cíl

Po skončení kurzu budete vědět, jaké mouky se na klasický český chleba používají, jaký mají význam pro naši výživu, jakou má mít těsto konzistenci, jak založit, vést a oživit kvas, jak si najít pečící profil své trouby. Budete vybaveni i skripty, která vám v období usazování nově nabytých vědomostí pomohou s jejich uspořádáním. Od cesty dostanete sušený i čerstvý žitný kvas a samozřejmě si budete hrdě odnášet svůj krásný teplý a voňavý pecen.