FERMENTÁRUM.CZ

0

Domácí pekař

396 Kč za kus
skladem 5 ks
+

Moderně zpracovaný a nejobsáhlejší soubor receptů na pečení tradičního českého pečiva.

Napsala Klára Hadašová, autorka blogu Co nového na kopci.

Pokud máte ambice stát se skutečným odborníkem na suroviny, výrobky a vady, pak nesmíte Domácího pekaře absolutně minout. Knihu oceníte ale i tehdy, když se budete věnovat jen a pouze pečení kvasového chleba z Karla, a to díky oddílům věnujícím se moukám, péči o kvásek a výčtu chyb s postupy řešení chyb.

Já osobně hodnotím velice kladně sazbu a přehledné grafické zpracování, čtivost, různé drobné zajímavosti a nezabředání do nepodstatných podrobností či tisíckrát omletých mýtů.

Z obsahu knihy Domácí pekař

  1. kapitola
    • Vybavení domácího pekaře
    • Mouka a obilí
    • Semena a plody
    • Vejce
    • Ostatní suroviny
    • Kypřící prostředky
    • Kvas
    • Míry a váhy
  2. kapitola
    • Příprava chleba krok za krokem
    • Drožďové chleby do formy
    • Kvasové chleby do formy
    • Bochníky chleba kypřené droždím
    • Kvasové bochníky chleba
  3. kapitola
    • Příprava pečiva krok za krokem
      • housky
      • rohlíky
      • veky
      • bagely
      • ciabatta
      • preclíky
      • dalamánky
      • sušenky
      • oplatky
  4. kapitola
    • Sladké pečivo krok za krokem
      • Nádivky
      • Drobenka
      • Polevy
      • Sníh
      • Šlehačky
      • Krémy
    • Bábovky
    • Muffiny
    • Buchty k řezu
    • Rolády
    • Koláče
    • Pizza
    • Ostatní kynuté sladké pečivo
      • Vdolky
      • Koblihy
      • Hřebeny
      • Šneky
      • Vánočky
      • Mazanec
      • Jidáše
    • Záviny
    • Sušenky, oplatky, cukroví
    • Dorty a zákusky
    • Palačinky, lívance
  5. kapitola
    • Vady chleba
    • Vady cihlového chleba
    • Vady pečiva a moučníků
    • Slovníček
    • Použitá literatura
    • Rejstřík
    • Historické recepty

TOASTOVAČ: „Otázka zní takto: Za předpokladu, že Bůh je nekonečný a vesmír je taky nekonečný… dala by sis palačinku?“