FERMENTÁRUM.CZ

0
90 receptů a principy fermentace obsahuje ZKVAŠENO 📖 kuchařka na doma

Lži a mýty o tom, co jíme

250 Kč za kus
není skladem

Báječné čtivo pro ty, kteří vyhledávají na obalech potravin značky BEZ CUKRU, TUKU, GLUTAMÁTU, SOLI A LEPKU.

Titul je prozatím doprodán na celém českém trhu, jednám o výhradním dotisku.

Napsal Alan Lenovitz.

Mám moc rád hon na mýty a pověry, které ve společnosti zakořenily a už nejdou vyndat. V knize Lži a mýty o tom, co jíme si dal autor práci s dohledáním původu těch největších mýtů, které se za posledních sto let urodily, často z nevědomosti nebo prosté honby za slávou. Allan není odborníkem na potraviny, ale univerzitním profesorem religionistiky, takže má dlouholeteé profesionální zkušenosti se vznikem pověstí a rituálů a jeho pohled na problematiku je velmi svěží, čtivý a často i vtipný. Každý mýtus vezme pěkně od zdroje, porovná s odedávnými praktikami a sociologickými jevy, přidá řádně ozdrojovanou vědeckou argumentaci a vysvětlí, proč mezi lidmi daný strach zůstává i přes veškeré snahy odborníků dodnes.

Autor samozřejmě v jednotlivých oblastech nebagatelizuje skutečná onemocnění, naopak velmi přístupnou formou vysvětluje jejich příčinu a vývoj jejich pochopení lidstvem. Věděli jste například, že celiakie byla léčena banánovou dietou? Až na to, že úspěšnost vůbec nespočívala v zařazení banánů do výživy.

Knížku asi nebudete brát každý den do ruky a vracet se k ní pro praktické rady nebo upevňování znalostí, ale jsem si jist, že po jednom nebo dvou přečteních poslouží velmi dobře jako putovní titul. Jakmile někoho ve své rodině přistihnete u věty „Oni ale říkali, že…“, ihned mu knihu strčte do ruky k povinné četbě. Strachy a stresové hormony jsou totiž mnohdy většími škodily, než samotné ostrakizované potraviny.

Z obsahu knihy

  1. Sci-fi je pořád jenom fikce
  2. Lež o lepku
  3. Tučná kouzla
  4. Šílenství kolem cukru
  5. Hřích soli
  6. Výživový mýtus o detoxikaci

Náhled knihy