FERMENTÁRUM.CZ

0

Kurz domácí fermentace 7.10.18 Brno

650 Kč za kus
není skladem

Přijďte ochutnat, popovídat si a přivonět k našemu nedělnímu kurzu na téma Návrat života do kuchyně s důrazem na souvislosti, logiku stravování a porozumění základním a živým potravinám.

Propozice

TémaTA

Vláďa Sojka, spoluautor blogu Zkvašeno, projektu PečemPecen a zakladatel projektu Piccolo Neexistuje, vás uvede do krás a tajů domácího kvašení, které plíživě opustilo naše kuchyně a přestalo být běžnou součástí stravy. V průběhu výkladu se dozvíte:

Kladen bude důraz především na pochopení souvislostí, které jsou důležitější než přesné recepty. Během výkladu a praktických demonstrací ochutnáte hotové připravené nápoje, domácí kvasový chleba, mléčný kefír, miso pastu nebo zeleninu.

Cíl

Po skončení kurzu budete vědět, proč se věnovat tomu, co denně jíte, a jak pestrý je mikrobiální svět kolem nás. Budete vybaveni i skripty, které vám v období usazování nově nabytých vědomostí pomohou s jejich uspořádáním. Od cesty dostanete (pokud budete chtít) i některý ze zvolených startérů, abyste si mohli začít vést svůj žitný kvas, chovat kombuchu nebo inkubovat jogurt.

Vláďa a Nina (bistro Andini) se na vás těší, nashle 7. října!