Koji Alchemy
Aktuální a moderní poznatky o využití enzymů z plísně kodži v kuchyni pro kreativní tvorbu lahodné chuti umami.
Napsali Rich Shih a Jeremy Umansky
Láká vás proniknout hlouběji do tajemství lahodné chuti umami, ke které vede cesta přes doslova zázračnou plíseň kodži? Už jste přečetli Noma Guide to Fermentation a garum z cvrčků nebo miso z chorošů už je příliš ordinérní? Nová kniha Koji Alchemy vás provede tímhle prapodivným světem domestikovaného kropidláka rýžového, jehož enzymatická výbava skýtá nekonečně variabilní multifunkční nástroj do každé kuchyně.
Obsah
- Co je kodži?
- Úvod do názvosloví
- Cesta vedoucí k chuti
- Jak pěstovat kodži
- Rozšiřte svou výrobu kodži
- Návody na rychlé využití
- Rozklad bílkovin: pasty
- Rozklad bílkovin: omáčky
- Alkohol a octy
- Zrání masa a masných výrobků
- Mléčné produkty a vejce
- Zelenina
- Sladkosti a pečení
Údaje o knize
Celý název: | Koji Alchemy |
---|---|
Jazyk: | Angličtina |
Počet stránek: | 352 |
Počet ilustrací: | černobílé průvodní ilustrace, 16stránková plnobarevná vsádka |
Vazba: | pevná |
ISBN: | 978-16-0358-868-3 |
Formát: | 178 × 229 mm |
Vydavatel: | Chelsea Green Publishing |
Vydáno: | 6. května 2020 |