Industra💘kimčchi workshop
Přijďte si naložit klasické korejské kimčchi, limonády a zeleninu a popovídat o tajích domácí fermentace.
Propozice
- Datum a čas: neděle 26. června 2022 od 11 h (původní sobota byla zrušena);
- místo: Industra Brno v novém areálu Zbrojovky;
- doba trvání: cca 5 hodin;
- kurzovné: 1500 Kč, registrace s platbou předem formou nákupu na e-shopu FERMENTÁRUM.CZ, bez zaplacení není registrace platná;
- kapacita: 11 osob na den,
- nebudete-li se moci zúčastnit a budete mít zaplacenou zálohu, můžete vyslat samozřejmě náhradníka,
- storno
- do 23.6.2022 se vrací uhrazená záloha v plné výši,
- od 23.4.2022 se vrací 1000 Kč,
- pokud by se kurz z organizačních důvodů nekonal, bude záloha v plné výši vrácena na účet plátce,
- s sebou: tašku či jiné zavazadlo na odnos vlastních výtvorů (1,5 kg + 0,7 naložené sklenice se šroubovacím víčkem), pracovní oblečení.
TémaTA
Vláďa Sojka, spoluautor blogu Zkvašeno a projektu PečemPecen s vámi během odpoledne nakrájí, nakrouhá, nasolí a naloží klasické korejské baechu kimčchi, projdeme si práci s fermentovanými limonádami, vysvětlíme a předvedeme si obecné základy nakládání zeleniny a ochutnáme čerstvý tempeh a uvaříme si polévku z kořeněného chlebového kvásku.
K mání budou i limonádové kultury (kombuchy a vodní kefír).
Cíl
Celé odpoledne bude praktické, všichni zúčastnění si budou moci vlastníma rukama naložit svou 1,5 kg sklenici kimčhci. Účastníci by se měli dozvědět, jak se zachází s umami chutí, jak ji využívat ke zlepšení vlastního jídla a jak si zpestřit svůj každodenní jídelníček z hodnotných surovin lahodnými fermentovanými chutěmi.